lørdag 13. oktober 2012

Etne


Etter en lang tur fra Ølen kom eg til Hordaland og til Etne.
eg stopper i Etne sentrum får å plastre gnagsåra mine, så kommer det en bil med et kjent ansikt i. det hva Aud Jorunn Baustad mor til ei jente eg gjek på bibelskolen i grimstad sammen med. hun inviterte meg hjem til midag.
etter en liten kvil å godt mat. reiser eg ned til Etne bedehus får å gå på Etne nettkafe.
det er en samenkomst for den lokale ungdome. der får eg meg noen nye venner å får snakket litt på senen og av senen om hva eg gjør.
så kjører eg hjem til familien Baustad får å såve.

dagen etter går vi i kirken å den opprinelige plannen var å ta turen vidare etter det.
men eg fekk vite at Etne bygger ny kirke å ska starte ny bruktbu butikk får å betale for den.
å eg blir spurt om å være med på dugnad får å få lokalet i stand til åpningsdag, å det ville eg jo, så eg blei i Etne resten av den uken. å få låft å bu hos familien Baustad er jo luksus, så haste ikkje med å gå vidare...


Elisabeth Baustad skriver:

Heisann det er Elisabeth Baustad som skriver, yngste jenta i huset der Daniel bur for tida (15). Denne veka har gått fort, me har gjort veldig mykje. 


Mandagen var eg på tur til Haugesund. Så Daniel har arbeida aleine i bruktbutikken. dagen før var me å henta materiale og redskaper til han, han har fått oppgåva å bygge disken i bua. Seinare chilla me med ostesmørbrød og spelt kunnskapsspel (Daniel ELSKE kunnskapsspel, iallefall bezzerwizzer.) Ellers så hadde eg ingenting å hekla på, så Daniel har bedt meg om å hekla kaffekoppvarmar til han :P

Resten av dagane har eg og Daniel jobba saman i bruktbua. Han har snikra saman disken
har eg vert med han å malt. Eg har malt bruktbua sin logo rett på veggen. Daniel og mamma har sjølve designa logoen. Me har brukt dei fleste dagane saman der nede i bruktbua å jobba. Det er gøy og jobba med Daniel, med musikk og greier. 

Onsdag kveld var eg og Daniel nede ved vatnet og fiska, den einsta som eingong prøvde å bita på kroken var hunden. Så me fekk ingenting... Eg har lagt heimelga pizza, som falt i smak.
Eg klarte å overtale Daniel til å sjå "barepiken" fredag kveld. Han hadde ikkje så veldig store forhåpningar men blei positivt overraska sidan det var humor i han, trur han likte 
Torsdag kveld inviterte me kristen ungdom opp på taco. Det kom fleire enn forventa :D det var kjempegøy, me prata og bare slappte av. Daniel fekk seg mange nye vennar, me lekte lekar blandt anna. Tidlig på fredag drog eg, Daniel og Pappa på jakt i fjellet oppføre oss. Me gjekk nesten til topps på fjellet, var ute i fire timar totalt. Me såg to dyr og høyrde et par men skaut ingen. God opplevelse og fine tur uansett. 

han... litt iallfall. 

Fredag kveld var begynnelsen på bibelhelga i Etne. Den var på Rygg Bedehus og det var Kurt Hjemdal som hadde det. Daniel fekk seg mange nye venner der også, selvfølgelig. Lørdag var dei to fortsettande møtene av bibelhelga.


Daniel skrive igjen :-P

Så ei uga i Etne hva kånge, fekk me meg møtter og basar vant ingenting men fekk 2 par sokker av de som sat på samme bord som meg:-)
Takk til alle eg møtte mens eg hva her. Å særlig takk til familien Baustad får gjestfriheten:-).. Å imårå ite kirken går turen vidare til ....??? 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar