torsdag 15. november 2012

Reisen videre


Reisen videre.

Dette har verkeleg blitt eit eventyr og er eit eventyr. Eg skulle verkeleg ønska at eg hadde med meg nokon som kunne vært med å oppleve det samme som meg. Å få møte alle dei interessante menneska eg har snakka med.
Det med å legge sitt liv i Guds hender har verkeleg fått ein ny betydnig i mitt liv.
Her er noko av det som har skjedd i det siste, (kan ikke ta med alt, da må jeg skrive til eg dør)Etter eg kom over Sognefjorden, slo eg opp teltet mitt og begynte å forberede kveldsmat. Eg bestemte meg for å ta meg eit bad, for eg lukta heilt gruomt, så eg går ned til vannet å tar av meg på overkroppen å begynner å vaske meg, så finner eg ut: "hvorfor ikkje bare ta seg eit nakenbad når eg først er igang?", så eg kler av meg og hopper i vannet.  Det var grisekaldt, men eg er så manndig at det overlevde eg:-P.. eg kom fort opp for å vaske meg, men plutseleg kommer det 2 eldre damer gåande forbi, å roper til meg: "Er det kaldt?", eg blei litt skremt å svarer ja, så begynner dei å snakke om hva dei gjør mens eg står å skamfrys.  Eg klarte ikkje meir, å tenker hva er det verste som kan skje så eg går opp..  klærnå lå slik at eg måtte gå forbi damene, så eg går forbi naken, mens eg går forbi hører eg: "jaja det var såpass kaldt ja", før dei snur seg og går. hehe jaja..Jeg nærmer meg Sogndal å stopper for å heike. etter ca 2 timer stopper en mann. (merker at til lengre nord eg kommer til vanskeligere er det å få heik :-P)
jeg får vite at mannen ikke er kristen å at han nettopp kom fra sykehuset pga smerter i ryggen. etter litt spør jeg han, kan je be for ryggen din?. han sier vorfor ikke å stopper bilen for at når vi først skulle be måtte det gjøres skikelig (hans ide) så legger jeg handa på ryggen å ber. etter på ser han på meg å sier NEI ke filen, det gjør ikke vont lengre, vi snakker litt mer å når han slepper megh av sier han, jeg har aldri trud på Gud, men jeg skal gå i kirken ver søndag i 1 måne får å prøve det ut.. bli med å be får han


når jeg først er i Sogndal må jeg jo inn å hilse på Martin:) venn fra åra mine på Bibelskolen i Grimstad. der bur eg litt å har det kjempe kos. vi besøker også Gine Helen å henes 5 måner gamele datter.
takk for noen kånge dager Martin å Gine Helen:)Det begynner å bli kalt ute å mørke kommer tilikt, dette gjør det naturlikt nåkk vanskeligere å komme seg fram øve. den siste tida når jeg ikke har bud hjeme hos folk har jeg såvet i telt, fjøs, gamle hus, båthus, eller ikke såvet noe i det heletat, en kveld fant jeg ingen plass å slå opp telt, så jeg la meg under et slaks tak, etter 2 timer begynne det å snø å blåse in mot der jeg såv, å veien var ikke belyst elle tryg å gå på så jeg kunne ikke gå videre, så da har jeg ikke noe valg en å gå i sikrel får å ikke bli kald i øve 6 timer.


En dag som pensjonist
klokkå e 20.30 på tirsdags kveld å eg går inn på et bakeri får å få litt varme i meg.
eg setter meg ned med en mann som såg hygeli å begynner å snakke med han. vi snakker om meg å hva jeg gjør. å om han. navne hans var Einar var 82 år å enkemann.
ettert 30min spør han vor jeg skal såve i natt. jeg svarer ute. da reiser einar seg opp å sier litt høyt: TULL Å VASS, JEG HAR JO NÅKK AV PLASS. så då går vi hjem til Einar så bodde likeved. Einar var så intresang å snakke med at jeg bestemer meg får å bli der en dag (egentli så fikk jeg ikkje låv til å gå) etter litt kvelsmat er det leggetid..
nestedag: frokost kl 7. etterfulgt av godmorgen norge.
så er det nrk lokal nyhetene, å lesing av avisene så blir klokka 12 så da er det på tide med midag, etterfulkt av lesing i avisene, å reprise av lokalnyehetene, å så en litten midagsvil. klokka blir 14. å det er på tide å gå ut å vær litt sosial. så da går vi til det lokale "sentere" å går runt der i ca 2 timer uten å kjøpe no eller å gå inn i noen butiker. bare går runt å ser på menesker. å i dag er det Onsdag å det vil si at vi skal møtte de lokale gutta. de sitter på en benk inne i sentere, så da slår vi oss ned.. her sitter gutta på ca 80 år 5 ganger i uken. å samtalene går i: ungdom, klesstil til ungdom, kvinnekjønet, innvandrerpolitik, krigen/gamledager, slekt, for lite penger til eldre, været, hvor heldi jeg er som er 22 å bur i norge. hvor heldi jeg er som har hår, hvor heldi jeg er som ikke vokste opp på 20, 30 å 40 tallet. så gikk alle mann in på en kafee å spiste, jeg fikk spandert på midag å softis:). så spilte vi litt kort, før det var på tide å gå hjem. å da har klokka blit ca 18.30. da må vi jo kville litt. før vi nåkk en gang så reprise av lokalnyhetene, mens de same komentarene gjentar seg, så er litt mer nyheter etterfulgt av sporten å været, før det er kvelsmat mens vi hører nyhetene på radioen, så er det et par runder med kinasjakk, eg vant kver gong (han lot meg vinne) så leste vi avisene (igjen) før det var på tide til å legge seg.
dette var min dag ilag med Einar 82 :-)


nå har eg kåmt meg t Ålesund, og vet ikke hva morendagen bringer.

2 kommentarer:

  1. Daniel! Hallo! Hvis du e i Ålesund så oppfordre eg deg VERKELIG! te å ta turen te Lyspunktet kafé. Deritte tar du bussen te Moa og finne Åsemulveien 80 kor der ligge en DTS. Der må du hilsa fra meg. Der e kjempemange konge folk :)

    SvarSlett
  2. Jeg digga dagen din som pensjonist!! Hah, tenk å leve et sånt liv.. Du er rå! :)

    SvarSlett